Jadłospis dla programu IGCSE
Od 11.12.2017 do 15.12.2017
Dzień | Opcja I | Opcja II |
---|---|---|
Poniedziałek (11-12-2017) |
● Zupa jarzynowa z ciecierzycą (9) ● Potrawka z kurczaka gotowanego na parze z groszkiem, marchewką i ryżem (1), kompot wieloowocowy |
● Eskalopki z kurczaka (1, 3) ● Ziemniaki ● Sałatka z sałaty lodowej z roszponką, pomidorem i oliwkami (5) |
Wtorek (12-12-2017) |
● Zupa fasolowa z jarzynami (9, 1) ● Kulki wieprzowo-drobiowe w sosie własnym (1, 3), kasza pęczak (1), sałata lodowa z czerwoną fasolą, kukurydzą i cebulą, kompot wieloowocowy |
● Racuchy z jabłkami (1, 3, 7) ● Ziemniaki ● Makaron pełnoziarnisty z kurczakiem, cukinią i suszonymi pomidorami ● Sałatka wielowarzywna |
Środa (13-12-2017) |
● Krupnik z jarzynami (1, 9) ● Makaron pełnoziarnisty z twarogiem i cynamonem,masłem lekko posypany cukrem (1, 7), kompot wieloowocowy |
● Gołąbki z mięsem wieprzowym, drobiowym i ryżem, sos pomidorowy (1, 3, 7) ● Ziemniaki ● Klopsy z kaszy gryczanej z cebulką, twarogiem i zieloną pietruszką (1, 3, 7) ● Sałatka z kapusty pekińskiej z zielonym ogórkiem i rzodkiewką |
Czwartek (14-12-2017) |
● Krem z pora i włoszczyzny z grzankami pełnoziarnistymi (1, 4) ● Kotlet schabowy, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty, kompot wieloowocowy |
● Sałatka grecka (7,10) |
Piątek (15-12-2017) |
● Zupa pomidorowa z ryżem i jarzynami (4) ● Filet z mintaja (1, 3), ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i zieloną pietruszką, kompot wieloowocowy |
● Makaron z pieczarkami, cebulką i zieloną pietruszką (1) |
Smacznego
Zastrzega się możliwość zmian w jadłospisie.
Alergeny w menu będą oznaczane liczbą:
**Szynka, kiełbaski, naleśniki na słodko, ciasta, dania mięsne i wegetariańskie mogą zawierać śladowe ilości 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 wynika to z przypraw, które są używane przy gotowaniu i produkcji.
- 1. GLUTEN
- 2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
- 3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
- 4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
- 5. ORZESZKI ZIEMNE ARACHIDOWE
- 6. SOJA I PRODUKTY POCHODNE
- 7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
- 8. ORZECHY
- 9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
- 10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
- 11. NASIONA SEZAMU I PRODUKTY POCHODNE
- 12. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZYNY
- 13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
- 14. MIĘCZAKI I PRODUKTY POCHODNE
Obecność alergenów lub produktów powodujących nietolerancję nie musi być wskazana jeśli nazwa środka spożywczego wyraźnie odnosi się do konkretnego alergenu (np. dla przetworów mlecznych nie ma potrzeby wskazywania, że składniki są alergenne)