Logo Complex of Silesian International School
  • ul. Wincentego Witosa 18
  • 40-832 Katowice

Jadłospis dla programu IGCSE

Od 18.12.2017 do 22.12.2017


Smacznego

Zastrzega się możliwość zmian w jadłospisie.


Alergeny w menu będą oznaczane liczbą:

**Szynka, kiełbaski, naleśniki na słodko, ciasta, dania mięsne i wegetariańskie mogą zawierać śladowe ilości 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 wynika to z przypraw, które są używane przy gotowaniu i produkcji.

 

  • 1. GLUTEN
  • 2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
  • 3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
  • 4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
  • 5. ORZESZKI ZIEMNE ARACHIDOWE
  • 6. SOJA I PRODUKTY POCHODNE
  • 7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
  • 8. ORZECHY
  • 9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
  • 10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
  • 11. NASIONA SEZAMU I PRODUKTY POCHODNE
  • 12. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZYNY
  • 13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
  • 14. MIĘCZAKI I PRODUKTY POCHODNE

Obecność alergenów lub produktów powodujących nietolerancję nie musi być wskazana jeśli nazwa środka spożywczego wyraźnie odnosi się do konkretnego alergenu (np. dla przetworów mlecznych nie ma potrzeby wskazywania, że składniki są alergenne)