Jadłospis dla programu IGCSE
Od 18.12.2017 do 22.12.2017
Dzień | Opcja I | Opcja II |
---|---|---|
Poniedziałek (18-12-2017) |
● Zupa ziemniaczana z jarzynami (9) ● Spaghetti bolognese z mięsa wieprzowego i jarzyn z makaronem pełnoziarnistym i serem(1, 7, 9), kompot wieloowocowy |
● Filet z kurczaka z ziarnami sezamu (1, 3, 11) ● Ziemniaki ● Sałatka z sałaty lodowej z cykorią i kukurydzą (10) |
Wtorek (19-12-2017) |
● Zupa jarzynowa z fasolką szparagową (4) ● Eskalopki z kurczaka (1, 3), ziemniaki pieczone, sałatka z kapusty pekińskiej z warzywami i słonecznikiem, kompot wieloowocowy |
● Makaron z warzywami, tuńczykiem i jajkiem (1) |
Środa (20-12-2017) |
● Żurek śląski z jarzynami (1, 9) ● Pierogi z twarogiem, masłem, lekko posypane cukrem (1, 3, 7), kompot wieloowocowy |
● Filet z indyka gotowany na parze, ryż z warzywami - marchewką, papryką, czerwoną fasolą, kukurydzą, cebulą i pieczarkami, kompot wieloowocowy ● Sałatka z trzech rodzajów sałat z pomidorem |
Czwartek (21-12-2017) |
● Zupa koperkowa z ryżem i jarzynami (9) ● Kotlet de volaille z serem (1, 3, 7), ziemniaki , surówka z marchewki z jabłkiem kompot wieloowocowy |
● Sałatka z sałaty lodowej z roszponką, papryką i ziarnami słonecznika (10) |
Smacznego
Zastrzega się możliwość zmian w jadłospisie.
Alergeny w menu będą oznaczane liczbą:
**Szynka, kiełbaski, naleśniki na słodko, ciasta, dania mięsne i wegetariańskie mogą zawierać śladowe ilości 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 wynika to z przypraw, które są używane przy gotowaniu i produkcji.
- 1. GLUTEN
- 2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
- 3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
- 4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
- 5. ORZESZKI ZIEMNE ARACHIDOWE
- 6. SOJA I PRODUKTY POCHODNE
- 7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
- 8. ORZECHY
- 9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
- 10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
- 11. NASIONA SEZAMU I PRODUKTY POCHODNE
- 12. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZYNY
- 13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
- 14. MIĘCZAKI I PRODUKTY POCHODNE
Obecność alergenów lub produktów powodujących nietolerancję nie musi być wskazana jeśli nazwa środka spożywczego wyraźnie odnosi się do konkretnego alergenu (np. dla przetworów mlecznych nie ma potrzeby wskazywania, że składniki są alergenne)