Jadłospis dla programu IGCSE
Od 10.02.2025 do 14.02.2025
Dzień | Opcja I | Opcja II |
---|---|---|
Poniedziałek (10-02-2025) |
● Zupa jarzynowa z kaszą pęczak (1,7,9) ● Potrawka z kurczaka gotowanego na parze z groszkiem, marchewką i ryżem (1), kompot wieloowocowy |
● Eskalopki z kurczaka (1, 3) ● Kotlety z ziemniaków z cebulką (3, 1) ● Ziemniaki ● Sałatka z sałaty lodowej z rukolą i pomidorem |
Wtorek (11-02-2025) |
● Fasolka po bretońsku z jarzynami (1, 9) ● Kotlety mielone wieprzowo-drobiowe z kaszą (1, 3), ziemniaki, buraczki, kompot wieloowocowy |
● Ryż mieszany biały i pełnoziarnisty z jabłkami i cynamonem (1, 3, 7) ● Makaron z ciecierzycą i słonecznikiem (wegetariańśki 1,5*,7,8*,11*) ● Makaron z ciecierzycą i kurczakiem ( 1,7) ● Sałatka wielowarzywna (10) |
Smacznego
Zastrzega się możliwość zmian w jadłospisie.
Alergeny w menu będą oznaczane liczbą:
**Szynka, kiełbaski, naleśniki na słodko, ciasta, dania mięsne i wegetariańskie mogą zawierać śladowe ilości 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 wynika to z przypraw, które są używane przy gotowaniu i produkcji.
- 1. GLUTEN
- 2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
- 3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
- 4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
- 5. ORZESZKI ZIEMNE ARACHIDOWE
- 6. SOJA I PRODUKTY POCHODNE
- 7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
- 8. ORZECHY
- 9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
- 10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
- 11. NASIONA SEZAMU I PRODUKTY POCHODNE
- 12. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZYNY
- 13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
- 14. MIĘCZAKI I PRODUKTY POCHODNE
Obecność alergenów lub produktów powodujących nietolerancję nie musi być wskazana jeśli nazwa środka spożywczego wyraźnie odnosi się do konkretnego alergenu (np. dla przetworów mlecznych nie ma potrzeby wskazywania, że składniki są alergenne)