Jadłospis dla programu IGCSE
Od 14.10.2024 do 18.10.2024
Dzień | Opcja I | Opcja II |
---|---|---|
Poniedziałek (14-10-2024) |
● Krem z marchewki i jarzyn z grzankami pełnoziarnistymi (1, 6, 9) ● Gulasz wieprzowo – wołowy (1) ● Kasza jęczmienna (1) ● ogórek kiszony |
● Omlet z warzywami (1,3,7) ● Ziemniaki ● Bukiet warzyw gotowanych na parze - marchewka, brokuły, fasolka szparagowa ● Sałatka z sałaty lodowej z rukolą i pomidorem |
Wtorek (15-10-2024) |
● Zupa ogórkowa z jarzynami, zabielana jogurtem naturalnym (1, 7, 9) ● Filet z kurczaka w jajku (1,3,7) ● Ziemniaki ● Buraczki |
● Naleśniki z warzywami - z pomidorem, cebulą, pieczarkami i kukurydzą (1, 3, 7) ● Sałatka wielowarzywna (10) |
Środa (16-10-2024) |
● Rosół z makaronem i włoszczyzną (1, 9) ● Kopytka z twarogiem i naturalnym musem z truskawek (7), kompot wieloowocowy |
● Filet z indyka (1), ryż czerwony, mizeria (7) ● mizeria ● Sałatka z roszponką i papryką ● Babka ziemniaczana z warzywami (1,3) |
Czwartek (17-10-2024) |
● Zupa jarzynowa z fasolką szparagową (4) ● Lasagne (1, 7) ● Lasagne ze szpinakiem |
● Racuchy z jabłkami (1, 3, 7) ● Sałatka z trzech rodzajów sałat z rzodkiewką, kukurydzą i koperkiem (10) |
Piątek (18-10-2024) |
● Zupa pomidorowa z ryżem i jarzynami (4) ● Filet z dorsza (1, 3), ziemniaki (7), surówka z kiszonej kapusty z marchewką i koperkiem (1,7), kompot wieloowocowy |
● Makaron z ciecierzycą i słonecznikiem (wegetariańśki 1,5*,7,8*,11*) |
Smacznego
Zastrzega się możliwość zmian w jadłospisie.
Alergeny w menu będą oznaczane liczbą:
**Szynka, kiełbaski, naleśniki na słodko, ciasta, dania mięsne i wegetariańskie mogą zawierać śladowe ilości 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 wynika to z przypraw, które są używane przy gotowaniu i produkcji.
- 1. GLUTEN
- 2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
- 3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
- 4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
- 5. ORZESZKI ZIEMNE ARACHIDOWE
- 6. SOJA I PRODUKTY POCHODNE
- 7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
- 8. ORZECHY
- 9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
- 10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
- 11. NASIONA SEZAMU I PRODUKTY POCHODNE
- 12. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZYNY
- 13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
- 14. MIĘCZAKI I PRODUKTY POCHODNE
Obecność alergenów lub produktów powodujących nietolerancję nie musi być wskazana jeśli nazwa środka spożywczego wyraźnie odnosi się do konkretnego alergenu (np. dla przetworów mlecznych nie ma potrzeby wskazywania, że składniki są alergenne)