Jadłospis
Od 04.12.2017 do 08.12.2017
Dzień | Opcja I | Opcja II |
---|---|---|
Poniedziałek (04-12-2017) |
● Kapuśniak z jarzynami (9) ● Kurczak gotowany na parze w pomidorach z bazylią, makaron pełnoziarnisty (1), żółty ser (7), kompot wieloowocowy |
● Jajko w sosie koperkowym (1, 3, 5) ● Ziemniaki ● fasolka szparagowa gotowana na parze ● Sałatka z sałaty lodowej i pekińskiej z pomidorem, koperkiem i śmietaną (7) |
Wtorek (05-12-2017) |
● Zupa ogórkowa z jarzynami, zabielana jogurtem naturalnym (1, 7, 9) ● Filet z udźca indyka gotowany na parze w jarzynach (1, 9), kasza gryczana z cebulką (1), surówka z białej kapusty z marchewką i koperkiem, kompot wieloowocowy |
● Ryż mieszany (biały i pełnoziarnisty) z jabłkami i cynamonem ● Ziemniaki ● Makaron z tuńczykiem warzywami i jajkiem (1, 3) ● Sałatka z dwóch rodzajów sałat z rzodkiewką (10) |
Środa (06-12-2017) |
● Zupa jarzynowa z ryżem (1, 9 ) ● Kopytka z musem z truskawek, kompot wieloowocowy |
● Ziemniaki ● Burrito wegetariańskie z papryką, czerwoną fasolą, cebulą, kukurydzą, pomidorem, marchewką, pietruszką i serem (1, 3, 6) ● Sałatka z sałaty lodowej z rukolą, pomidorem i cebulką ● Sznycel wieprzowo-wołowy (1, 3) |
Czwartek (07-12-2017) |
● Rosół z makaronem i włoszczyzną (1, 9) ● Filet z kurczaka panierowany(1, 3), ziemniaki, surówka z marchewki z jabłkiem, kompot wieloowocowy |
● Sałatka grecka (7,10) |
Piątek (08-12-2017) |
● Fasolka po bretońsku z jarzynami (1) ● Paluszki z dorsza i mintaja w płatkach kukurydzianych (wyrób własny), ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i koperkiem, kompot wieloowocowy |
● Pierogi z kapustą okraszone cebulką (1, 3, 7) |
Smacznego
Zastrzega się możliwość zmian w jadłospisie.
Alergeny w menu będą oznaczane liczbą:
**Szynka, kiełbaski, naleśniki na słodko, ciasta, dania mięsne i wegetariańskie mogą zawierać śladowe ilości 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 wynika to z przypraw, które są używane przy gotowaniu i produkcji.
- 1. GLUTEN
- 2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
- 3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
- 4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
- 5. ORZESZKI ZIEMNE ARACHIDOWE
- 6. SOJA I PRODUKTY POCHODNE
- 7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
- 8. ORZECHY
- 9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
- 10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
- 11. NASIONA SEZAMU I PRODUKTY POCHODNE
- 12. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZYNY
- 13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
- 14. MIĘCZAKI I PRODUKTY POCHODNE
Obecność alergenów lub produktów powodujących nietolerancję nie musi być wskazana jeśli nazwa środka spożywczego wyraźnie odnosi się do konkretnego alergenu (np. dla przetworów mlecznych nie ma potrzeby wskazywania, że składniki są alergenne)