Jadłospis
Od 21.10.2019 do 25.10.2019
Dzień | Opcja I | Opcja II |
---|---|---|
Poniedziałek (21-10-2019) |
● Zupa jarzynowa z kaszą jaglaną (1, 9) ● Potrawka z kurczaka gotowanego na parze z groszkiem, marchewką i ryżem (1), kompot wieloowocowy |
● Kotlety z kaszy jaglanej (1) ● Makaron pełnoziarnisty z suszonymi pomidorami (1) ● Ziemniaki ● Sałatka z sałaty lodowej z rukolą, pomidorami i słonecznikiem (10) |
Wtorek (22-10-2019) |
● Rosół z makaronem i włoszczyzną (1, 9) ● Kotlety mielone z kaszą (1, 3), ziemniaki, sałatka z ogórka kiszonego i cebuli, kompot wieloowocowy |
● Racuchy z jabłkami (1, 3, 7) ● Makaron z warzywami, dynią i wołowiną (1, 7) ● Makaron z warzywami i dynią (1) ● Sałatka wielowarzywna (10) |
Środa (23-10-2019) |
● Żurek śląski z jarzynami (1, 9) ● Makaron z twarogiem, masłem, lekko posypany cukrem (1, 7), kompot wieloowocowy |
● Gołąbki z mięsem wieprzowym i drobiowym z ryżem, sos pomidorowy (1, 3, 7) ● Tarta z warzywami (1, 3, 7) ● Sałatka z roszponki i sałaty lodowej z papryką (10) ● Ziemniaki |
Czwartek (24-10-2019) |
● Krem z białych warzyw ze śmietaną i grzankami pełnoziarnistymi (1, 7, 9) ● Filet z kurczaka w płatkach kukurydzianych (1, 3) ziemniaki, surówka z marchewki z jabłkiem, kompot wieloowocowy |
● Placki z cukinii (1, 3, 7) ● Pieczeń z łopatki (1) ● Sałatka z trzech rodzajów sałat z rzodkiewką, kukurydzą i koperkiem (10) |
Piątek (25-10-2019) |
● Zupa pomidorowa z ryżem i jarzynami (4) ● Filet z dorsza (1, 3), ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i koperkiem, kompot wieloowocowy |
● Tortilla z kurczakiem, sałatą, rukolą, pomidorem, cebulką, kukurydzą, serem i sosem jogurtowo-czosnkowym (1, 3, 7) |
Smacznego
Zastrzega się możliwość zmian w jadłospisie.
**Szynka, kiełbaski, naleśniki na słodko, ciasta, dania mięsne i wegetariańskie mogą zawierać śladowe ilości 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 wynika to z przypraw, które są używane przy gotowaniu i produkcji.
Alergeny w menu będą oznaczane liczbą:
- 1. GLUTEN
- 2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
- 3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
- 4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
- 5. ORZESZKI ZIEMNE ARACHIDOWE
- 6. SOJA I PRODUKTY POCHODNE
- 7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
- 8. ORZECHY
- 9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
- 10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
- 11. NASIONA SEZAMU I PRODUKTY POCHODNE
- 12. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZYNY
- 13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
- 14. MIĘCZAKI I PRODUKTY POCHODNE
Obecność alergenów lub produktów powodujących nietolerancję nie musi być wskazana jeśli nazwa środka spożywczego wyraźnie odnosi się do konkretnego alergenu (np. dla przetworów mlecznych nie ma potrzeby wskazywania, że składniki są alergenne)