Jadłospis
Od 02.10.2017 do 06.10.2017
Dzień | Opcja I | Opcja II |
---|---|---|
Poniedziałek (02-10-2017) |
● Zupa kalafiorowa z jarzynami (9) ● Kulki z udźca indyka w sosie śmietanowym (1, 7), kasza jęczmienna (1), marchewka mini z groszkiem, kompot wieloowocowy |
● Filet z kurczaka gotowany na parze z cebulką ● Ziemniaki ● Sałatka z trzech rodzajów sałat z pomidorem i ziarnami słonecznika |
Wtorek (03-10-2017) |
● Krupnik z jarzynami (1, 9) ● Kotlety mielone z mięsa drobiowego i wieprzowego (1, 3), ziemniaki, buraczki, kompot wieloowocowy |
● Kluski na parze z sosem jogurtowym (7) ● Ziemniaki ● Kasza jaglana z warzywami i serem (1, 7) ● Sałatka wielowarzywna |
Środa (04-10-2017) |
● Zupa z jarzynowa z kaszą manną (1, 9) ● Naleśniki z mąki mieszanej zwykłej i pełnoziarnistej z twarogiem i musem z wiśni (1, 3, 7), kompot wieloowocowy |
● Gulasz wieprzowy z papryką i selerem naciowym (1, 9) ● Ziemniaki ● Papryka faszerowana ryżem i warzywami-z cukinią, bakłażanem, kukurydzą, cebulą i pieczarkami posypana żółtym serem (7) ● Sałatka z kiszonego ogórka z cebulą i marchewką |
Czwartek (05-10-2017) |
● Krem z marchewki i jarzyn z grzankami pełnoziarnistymi (9, 1) ● Pieczone udko z kurczaka (1), kluski, surówka z selera z bakaliami i orzechami włoskimi (7, 9, 8), kompot wieloowocowy |
● Sałatka z sałaty lodowej z pomidorem, czerwoną cebulą, rukolą i oliwkami |
Piątek (06-10-2017) |
● Zupa pomidorowa z jarzynami i makaronem zabielana jogurtem naturalnym (1, 9, 7) ● Filet z mintaja (1, 3), ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i koperkiem, kompot wieloowocowy |
● Makaron kokardki ze szpinakiem, białym serem czosnkiem i koperkiem (1, 7) |
Smacznego
Zastrzega się możliwość zmian w jadłospisie.
**Szynka, kiełbaski, naleśniki na słodko, ciasta, dania mięsne i wegetariańskie mogą zawierać śladowe ilości 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 wynika to z przypraw, które są używane przy gotowaniu i produkcji.
Alergeny w menu będą oznaczane liczbą:
- 1. GLUTEN
- 2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
- 3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
- 4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
- 5. ORZESZKI ZIEMNE ARACHIDOWE
- 6. SOJA I PRODUKTY POCHODNE
- 7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
- 8. ORZECHY
- 9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
- 10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
- 11. NASIONA SEZAMU I PRODUKTY POCHODNE
- 12. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZYNY
- 13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
- 14. MIĘCZAKI I PRODUKTY POCHODNE
Obecność alergenów lub produktów powodujących nietolerancję nie musi być wskazana jeśli nazwa środka spożywczego wyraźnie odnosi się do konkretnego alergenu (np. dla przetworów mlecznych nie ma potrzeby wskazywania, że składniki są alergenne)