Jadłospis
Od 25.06.2018 do 29.06.2018
Dzień | Śniadanie | II śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
---|---|---|---|---|
Poniedziałek (25-06-2018) |
● Szynka gotowana*, jajko, pomidor, żółty ser (7), chleb pełnoziarnisty (1), masło (7), woda, herbata z cytryną |
● Owoce i warzywa |
● Zupa ziemniaczana z jarzynami (9) ● Potrawka z kurczaka gotowanego na parze z groszkiem, marchewką i ryżem (1), kompot wieloowocowy |
● Jogobella (7) |
Wtorek (26-06-2018) |
● Bułki pełnoziarniste (1, 6, 7, 11) z dżemem truskawkowym lub miodem, serek „Danio” z jogurtem naturalnym (7), masło (7), woda, kakao (7) |
● Owoce i warzywa |
● Krupnik z jarzynami (1, 9) ● Gołąbki z mięsem wieprzowym, drobiowym i ryżem, sos pomidorowy (1, 3, 7) |
● Chrupki kukurydziane, owoce |
Środa (27-06-2018) |
● Kiełbaski na gorąco (6)*, ogórek, pomidor, pełnoziarniste pieczywo (1), masło (7), woda, sok owocowy |
● Owoce i warzywa |
● Krem z marchewki i jarzyn z grzankami pełnoziarnistymi (9, 1) ● Naleśniki z mąki pełnoziarnistej i zwykłej (1, 3, 7) z owocami i bitą śmietaną naturalną (7), kompot wieloowocowy |
● Kanapki z pieczywa pełnoziarnistego z szynką gotowaną, pomidorem i rzodkiewką (1, 7) |
Czwartek (28-06-2018) |
● Płatki kukurydziane z mlekiem (1), pomidor, ogórek,chleb graham (1), masło (7), woda |
● Owoce |
● Zupa koperkowa z ryżem i jarzynami (9) ● Kotlety mielone z mięsa drobiowego i wieprzowego (1, 3), ziemniaki, buraczki, kompot wieloowocowy |
● Owoce |
Piątek (29-06-2018) |
● Twarożek z rzodkiewką, pomidor, chleb pełnoziarnisty (1),masło (7), woda, herbata owocowa |
● Owoce i warzywa |
● Zupa jarzynowa z brokułami (4) ● Filet z dorsza w płatkach kukurydzianych (1, 5*, 8*, 7*), ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i zieloną pietruszką, kompot wieloowocowy |
● Owoce |
Smacznego
Zastrzega się możliwość zmian w jadłospisie.
**Szynka, kiełbaski, naleśniki na słodko, ciasta, dania mięsne i wegetariańskie mogą zawierać śladowe ilości 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 wynika to z przypraw, które są używane przy gotowaniu i produkcji.
Alergeny w menu będą oznaczane liczbą:
- 1. GLUTEN
- 2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
- 3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
- 4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
- 5. ORZESZKI ZIEMNE ARACHIDOWE
- 6. SOJA I PRODUKTY POCHODNE
- 7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
- 8. ORZECHY
- 9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
- 10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
- 11. NASIONA SEZAMU I PRODUKTY POCHODNE
- 12. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZYNY
- 13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
- 14. MIĘCZAKI I PRODUKTY POCHODNE
Obecność alergenów lub produktów powodujących nietolerancję nie musi być wskazana jeśli nazwa środka spożywczego wyraźnie odnosi się do konkretnego alergenu (np. dla przetworów mlecznych nie ma potrzeby wskazywania, że składniki są alergenne)