Jadłospis
Od 29.01.2018 do 02.02.2018
Dzień | Śniadanie | II śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
---|---|---|---|---|
Poniedziałek (29-01-2018) |
● Szynka gotowana*, jajko, pomidor, żółty ser (7), chleb pełnoziarnisty (1), masło (7), woda, herbata z cytryną |
● Owoce i warzywa |
● Zupa kalafiorowa z jarzynami (9) ● Kulki wieprzowe w sosie pomidorowo-paprykowym (1, 7), kasza jęczmienna (1), marchewka mini z groszkiem, kompot wieloowocowy |
● Budyń czekoladowy (7)* |
Wtorek (30-01-2018) |
● Bułki pełnoziarniste (1, 6, 7, 11) z dżemem truskawkowym lub miodem, serek „Danio” z jogurtem naturalnym (7), masło (7), woda, kakao (7) |
● Owoce i warzywa |
● Krupnik z jarzynami (1, 9) ● Filet z kurczaka (1, 3), ziemniaki, bukiet warzyw gotowanych na parze, kompot wieloowocowy |
● Banany |
Środa (31-01-2018) |
● Kiełbaski na gorąco (6)*, ogórek, pomidor, pełnoziarniste pieczywo (1, 6), masło (7), woda, sok owocowy |
● Owoce i warzywa |
● Zupa jarzynowa z kaszą manną (1, 9) ● Naleśniki z mąki mieszanej zwykłej i pełnoziarnistej z twarogiem i musem z wiśni (1, 3, 7), kompot wieloowocowy |
● Kanapki z pełnoziarnistego pieczywa z polędwicą sopocką i pomidorem (1, 7) |
Czwartek (01-02-2018) |
● Naturalne płatki zbożowe z miodem (1) z mlekiem, pomidor, ogórek, chleb graham (1, 6), masło (7), woda |
● Owoce |
● Krem z marchewki i jarzyn z grzankami pełnoziarnistymi (9, 1) ● Pieczone udko z kurczaka (1), kluski śląskie, kapusta czerwona gotowana lekko okraszona boczkiem, kompot wieloowocowy |
● Chrupki kukurydziane, owoce |
Piątek (02-02-2018) |
● Pasta z makreli z ogórkiem kiszonym (3, 7), ser (7), rzodkiewka, chleb pełnoziarnisty (1), masło (7), woda, herbata owocowa |
● Owoce i warzywa |
● Zupa pomidorowa z jarzynami i makaronem zabielana jogurtem naturalnym (1, 9, 7) ● Jajko sadzone (3), ziemniaki, marchewka mini z groszkiem gotowana na parze, kompot wieloowocowy |
● Jogobella (7) |
Smacznego
Zastrzega się możliwość zmian w jadłospisie.
**Szynka, kiełbaski, naleśniki na słodko, ciasta, dania mięsne i wegetariańskie mogą zawierać śladowe ilości 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 wynika to z przypraw, które są używane przy gotowaniu i produkcji.
Alergeny w menu będą oznaczane liczbą:
- 1. GLUTEN
- 2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
- 3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
- 4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
- 5. ORZESZKI ZIEMNE ARACHIDOWE
- 6. SOJA I PRODUKTY POCHODNE
- 7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
- 8. ORZECHY
- 9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
- 10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
- 11. NASIONA SEZAMU I PRODUKTY POCHODNE
- 12. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZYNY
- 13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
- 14. MIĘCZAKI I PRODUKTY POCHODNE
Obecność alergenów lub produktów powodujących nietolerancję nie musi być wskazana jeśli nazwa środka spożywczego wyraźnie odnosi się do konkretnego alergenu (np. dla przetworów mlecznych nie ma potrzeby wskazywania, że składniki są alergenne)