Jadłospis
Od 26.11.2018 do 30.11.2018
Dzień | Opcja I | Opcja II |
---|---|---|
Poniedziałek (26-11-2018) |
● Zupa ziemniaczana z jarzynami (9) ● Spaghetti bolognese z mięsa wieprzowego i jarzyn z makaronem pełnoziarnistym i serem(1, 7, 9), kompot wieloowocowy |
● Filet z kurczaka panierowany (1, 3) ● Ziemniaki ● Sałatka z sałaty lodowej z melonem i rukolą (10) |
Wtorek (27-11-2018) |
● Zupa jarzynowa zabielana jogurtem naturalnym (9, 7) ● Pieczony filet z indyka z warzywami - cukinią, papryką, bakłażanem i pieczarkami, kasza (1), kompot wieloowocowy |
● Sałatka z trzech rodzajów sałat z pomidorem i ziarnami słonecznika ● Kluski na parze z sosem jogurtowym (7) ● Ziemniaki |
Środa (28-11-2018) |
● Krem z dyni i jarzyn z grzankami pełnoziarnistymi (1, 9) ● Naleśniki z mąki mieszanej zwykłej i pełnoziarnistej z twarogiem i musem z wiśni (1, 3, 7), kompot wieloowocowy |
● Kulki wieprzowo-drobiowe w sosie koperkowym (1, 7) ● Warzywa gotowane na parze - marchewka, groszek, brokuły ● Kasza gryczana ● Sałatka z rzodkiewką, kiszonym ogórkiem i kukurydzą |
Czwartek (29-11-2018) |
● Rosół z makaronem i włoszczyzną (1, 9) ● De volaille z serem (1, 3, 7), ziemniaki, surówka z selera z bakaliami i orzechami włoskimi (7, 9, 8), kompot wieloowocowy |
● Sałatka z sałaty lodowej z roszponką, papryką i ziarnami słonecznika (10) |
Piątek (30-11-2018) |
● Żurek śląski z jarzynami (1, 9) ● Filet z dorsza (1, 3), ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i koperkiem, kompot wieloowocowy |
● Łazanki z kapustą, kiełbasą, pieczarkami i zieloną pietruszką |
Smacznego
Zastrzega się możliwość zmian w jadłospisie.
Alergeny w menu będą oznaczane liczbą:
**Szynka, kiełbaski, naleśniki na słodko, ciasta, dania mięsne i wegetariańskie mogą zawierać śladowe ilości 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 wynika to z przypraw, które są używane przy gotowaniu i produkcji.
- 1. GLUTEN
- 2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
- 3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
- 4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
- 5. ORZESZKI ZIEMNE ARACHIDOWE
- 6. SOJA I PRODUKTY POCHODNE
- 7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
- 8. ORZECHY
- 9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
- 10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
- 11. NASIONA SEZAMU I PRODUKTY POCHODNE
- 12. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZYNY
- 13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
- 14. MIĘCZAKI I PRODUKTY POCHODNE
Obecność alergenów lub produktów powodujących nietolerancję nie musi być wskazana jeśli nazwa środka spożywczego wyraźnie odnosi się do konkretnego alergenu (np. dla przetworów mlecznych nie ma potrzeby wskazywania, że składniki są alergenne)