Jadłospis dla programu IGCSE
Od 26.03.2018 do 30.03.2018
Dzień | Opcja I | Opcja II |
---|---|---|
Poniedziałek (26-03-2018) |
● Zupa jarzynowa z ciecierzycą (9) ● Potrawka z kurczaka gotowanego na parze z groszkiem, marchewką i ryżem (1), kompot wieloowocowy |
● Filet z kurczaka (1, 3) ● Ziemniaki ● Sałatka z sałaty lodowej z roszponką, pomidorem i oliwkami (5) |
Wtorek (27-03-2018) |
● Zupa fasolowa z jarzynami (9, 1) ● Pieczony filet z kurczaka w sosie śmietanowym (1, 7), kasza z warzywami (1), sałatka z sałaty lodowej z pomidorem i kukurydzą, kompot wieloowocowy |
● Racuchy z jabłkami (1, 3, 7) ● Ziemniaki ● Makaron z brokułami ● Kasza pęczak z jarmużem i czosnkiem ● Sałatka z sałaty lodowej z pomidorem, cebulką i kukurydzą |
Środa (28-03-2018) |
● Krupnik z jarzynami (1, 9) ● Makaron pełnoziarnisty z twarogiem i cynamonem,masłem lekko posypany cukrem (1, 7), kompot wieloowocowy |
● Gołąbki z mięsem wieprzowym, drobiowym i ryżem, sos pomidorowy (1, 3, 7) ● Ziemniaki ● Klopsy z kaszy gryczanej z cebulką, twarogiem i zieloną pietruszką (1, 3, 7) ● Sałatka z kapusty pekińskiej z zielonym ogórkiem i rzodkiewką |
Smacznego
Zastrzega się możliwość zmian w jadłospisie.
Alergeny w menu będą oznaczane liczbą:
**Szynka, kiełbaski, naleśniki na słodko, ciasta, dania mięsne i wegetariańskie mogą zawierać śladowe ilości 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 wynika to z przypraw, które są używane przy gotowaniu i produkcji.
- 1. GLUTEN
- 2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
- 3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
- 4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
- 5. ORZESZKI ZIEMNE ARACHIDOWE
- 6. SOJA I PRODUKTY POCHODNE
- 7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
- 8. ORZECHY
- 9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
- 10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
- 11. NASIONA SEZAMU I PRODUKTY POCHODNE
- 12. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZYNY
- 13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
- 14. MIĘCZAKI I PRODUKTY POCHODNE
Obecność alergenów lub produktów powodujących nietolerancję nie musi być wskazana jeśli nazwa środka spożywczego wyraźnie odnosi się do konkretnego alergenu (np. dla przetworów mlecznych nie ma potrzeby wskazywania, że składniki są alergenne)