Jadłospis
Od 09.10.2017 do 13.10.2017
Dzień | Śniadanie | II śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
---|---|---|---|---|
Poniedziałek (09-10-2017) |
● Szynka gotowana*, jajko, pomidor, żółty ser (7), chleb pełnoziarnisty (1), masło (7), woda, herbata z cytryną |
● Owoce i warzywa |
● Kapuśniak z jarzynami (9) ● Kurczak gotowany na parze w pomidorach z bazylią, makaron pełnoziarnisty (1), żółty ser (7), kompot wieloowocowy |
● Chrupki kukurydziane, owoce |
Wtorek (10-10-2017) |
● Bułki pełnoziarniste (1, 6, 7, 11) z dżemem truskawkowym lub miodem, serek „Danio” z jogurtem naturalnym (7), masło (7), woda, kakao (7) |
● Owoce i warzywa |
● Zupa ogórkowa z jarzynami, zabielana jogurtem naturalnym (1, 7, 9) ● Filet z udźca indyka gotowany na parze w jarzynach (1, 9), kasza gryczana z cebulką (1), surówka z białej kapusty z marchewką i koperkiem, kompot wieloowocowy |
● Galaretka z owocami |
Środa (11-10-2017) |
● Kiełbaski na gorąco (6)*, ogórek, pomidor, pełnoziarniste pieczywo (1), masło (7), woda, sok owocowy |
● Owoce i warzywa |
● Zupa jarzynowa z ryżem (1, 9 ) ● Kopytka z musem z truskawek, kompot wieloowocowy |
● Kanapki z pełnoziarnistego pieczywa z twarogiem i rzodkiewką (1, 7) |
Czwartek (12-10-2017) |
● Płatki czekoladowe z mlekiem (1), pomidor, ogórek,chleb graham (1), masło (7), woda |
● Owoce |
● Rosół z makaronem i włoszczyzną (1, 9) ● Filet panierowany (1, 3), ziemniaki, surówka z marchewki z jabłkiem, kompot wieloowocowy |
● Owoce |
Piątek (13-10-2017) |
● Jajecznica na maśle (3, 7), pomidor, chleb pełnoziarnisty (1), masło (7), woda, herbata owocowa |
● Owoce i warzywa |
● Fasolka po bretońsku z jarzynami (1) ● Paluszki z dorsza i miruny z sezamem - wyrób własny (1, 3, 11), ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i zieloną pietruszką, kompot wieloowocowy |
● Actimel i wafle ryżowe (3) |
Smacznego
Zastrzega się możliwość zmian w jadłospisie.
**Szynka, kiełbaski, naleśniki na słodko, ciasta, dania mięsne i wegetariańskie mogą zawierać śladowe ilości 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 wynika to z przypraw, które są używane przy gotowaniu i produkcji.
Alergeny w menu będą oznaczane liczbą:
- 1. GLUTEN
- 2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
- 3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
- 4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
- 5. ORZESZKI ZIEMNE ARACHIDOWE
- 6. SOJA I PRODUKTY POCHODNE
- 7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
- 8. ORZECHY
- 9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
- 10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
- 11. NASIONA SEZAMU I PRODUKTY POCHODNE
- 12. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZYNY
- 13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
- 14. MIĘCZAKI I PRODUKTY POCHODNE
Obecność alergenów lub produktów powodujących nietolerancję nie musi być wskazana jeśli nazwa środka spożywczego wyraźnie odnosi się do konkretnego alergenu (np. dla przetworów mlecznych nie ma potrzeby wskazywania, że składniki są alergenne)