Jadłospis
Od 04.09.2017 do 08.09.2017
Dzień | Śniadanie | II śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
---|---|---|---|---|
Poniedziałek (04-09-2017) |
● Szynka gotowana*, jajko, pomidor, żółty ser (7), chleb pełnoziarnisty (1), masło (7), woda, herbata z cytryną |
● Owoce i warzywa |
● Zupa fasolowa z jarzynami (9, 1) ● Kurczak gotowany na parze w sosie śmietanowym (1, 7), kasza jęczmienna (1), mini marchewka z groszkiem, kompot wieloowocowy |
|
Wtorek (05-09-2017) |
● Bułki pełnoziarniste (1, 6, 7, 11) z dżemem truskawkowym lub miodem, serek „Danio” z jogurtem naturalnym (7), masło (7), woda, kakao (7) |
● Owoce i warzywa |
● Krupnik z jarzynami (1, 9) ● Kotlety mielone z mięsa drobiowego i wieprzowego (1, 3), ziemniaki, buraczki, kompot wieloowocowy |
● Banany |
Środa (06-09-2017) |
● Kiełbaski na gorąco (6)*, ogórek, pomidor, pełnoziarniste pieczywo (1), masło (7), woda, sok owocowy |
● Owoce i warzywa |
● Zupa jarzynowa z kaszą manną (1, 9) ● Naleśniki z mąki mieszanej zwykłej i pełnoziarnistej z twarogiem i musem z wiśni (1, 3, 7), kompot wieloowocowy |
● Kanapki z pełnoziarnistego pieczywa z polędwicą sopocką i pomidorem (1, 7) |
Czwartek (07-09-2017) |
● Płatki kukurydziane z mlekiem (1), pomidor, ogórek,chleb graham (1), masło (7), woda |
● Owoce |
● Krem z marchewki i jarzyn z grzankami pełnoziarnistymi (9, 1) ● Pieczone udko z kurczaka (1), kluski, surówka z czerwonej kapusty (1), kompot wieloowocowy |
● Ciasto marchewkowe - wypiek własny (1, 3) |
Piątek (08-09-2017) |
● Pasta jajeczna z koperkiem, pomidor, ser żółty, chleb pełnoziarnisty (1), masło (7), woda, herbata owocowa |
● Owoce i warzywa |
● Zupa pomidorowa z jarzynami i ryżem zabielana jogurtem naturalnym (1, 7, 4) |
● Jogobella (7) |
Smacznego
Zastrzega się możliwość zmian w jadłospisie.
**Szynka, kiełbaski, naleśniki na słodko, ciasta, dania mięsne i wegetariańskie mogą zawierać śladowe ilości 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 wynika to z przypraw, które są używane przy gotowaniu i produkcji.
Alergeny w menu będą oznaczane liczbą:
- 1. GLUTEN
- 2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
- 3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
- 4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
- 5. ORZESZKI ZIEMNE ARACHIDOWE
- 6. SOJA I PRODUKTY POCHODNE
- 7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
- 8. ORZECHY
- 9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
- 10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
- 11. NASIONA SEZAMU I PRODUKTY POCHODNE
- 12. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZYNY
- 13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
- 14. MIĘCZAKI I PRODUKTY POCHODNE
Obecność alergenów lub produktów powodujących nietolerancję nie musi być wskazana jeśli nazwa środka spożywczego wyraźnie odnosi się do konkretnego alergenu (np. dla przetworów mlecznych nie ma potrzeby wskazywania, że składniki są alergenne)