Jadłospis
Od 24.02.2020 do 28.02.2020
Dzień | Opcja I | Opcja II |
---|---|---|
Poniedziałek (24-02-2020) |
● Kapuśniak z jarzynami (9) ● Spaghetti bolognese z mięsa wieprzowego i jarzyn z makaronem pełnoziarnistym i serem(1, 7, 9), kompot wieloowocowy |
● Spaghetti wegetariańskie (1, 9) ● Filet z kurczaka z pieczarkami i cebulką (1) ● Kotlety z ziemniaków z cebulką (3, 1) ● Ziemniaki ● Sałatka z sałaty lodowej z roszponką i warzywami (10) |
Wtorek (25-02-2020) |
● Zupa jarzynowa z fasolką szparagową i kaszą jaglaną (1, 9) ● Eskalopki z kurczaka (1, 3), ziemniaki, warzywa gotowane na parze - marchewka, brokuły i groszek, kompot wieloowocowy |
● Kopytka z musem z truskawek ● Curry warzywne z ryżem ● Kotlety z soczewicy (1, 3, 7) ● Sałatka wielowarzywna (10) |
Środa (26-02-2020) |
● Rosół z ryżem i włoszczyzną (1, 9) ● Naleśniki z mąki pełnoziarnistej i zwykłej (1, 3, 7) z owocami i bitą śmietaną naturalną (7), kompot wieloowocowy |
● Kulki wieprzowo-drobiowe w sosie koperkowym (1, 7) ● kasza pęczak ● Tarta z warzywami i serem (1, 3, 7) ● Sałatka z pora i ogórka (7, 10) ● Kulki wegetariańskie (1, 3) |
Czwartek (27-02-2020) |
● Krupnik z jarzynami (1, 9) ● Pieczeń z indyka (1, 7), kluski, surówka z czerwonej kapusty, kompot wieloowocowy |
● Placki z warzyw (1, 3, 7) ● Kurczak faszerowany (1, 3) ● Sałatka nicejska z grzankami (1, 3, 6, 7, 10) |
Piątek (28-02-2020) |
● Zupa pomidorowa z makaronem i włoszczyzną (9) ● Filet z dorsza z ziarnami sezamu (1, 3), ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i zieloną pietruszką, kompot wieloowocowy |
● Makaron z brokułami |
Smacznego
Zastrzega się możliwość zmian w jadłospisie.
Alergeny w menu będą oznaczane liczbą:
**Szynka, kiełbaski, naleśniki na słodko, ciasta, dania mięsne i wegetariańskie mogą zawierać śladowe ilości 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 wynika to z przypraw, które są używane przy gotowaniu i produkcji.
- 1. GLUTEN
- 2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
- 3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
- 4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
- 5. ORZESZKI ZIEMNE ARACHIDOWE
- 6. SOJA I PRODUKTY POCHODNE
- 7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
- 8. ORZECHY
- 9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
- 10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
- 11. NASIONA SEZAMU I PRODUKTY POCHODNE
- 12. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZYNY
- 13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
- 14. MIĘCZAKI I PRODUKTY POCHODNE
Obecność alergenów lub produktów powodujących nietolerancję nie musi być wskazana jeśli nazwa środka spożywczego wyraźnie odnosi się do konkretnego alergenu (np. dla przetworów mlecznych nie ma potrzeby wskazywania, że składniki są alergenne)