Jadłospis
Od 11.11.2019 do 15.11.2019
Dzień | Opcja I | Opcja II |
---|---|---|
Wtorek (12-11-2019) |
● Zupa ziemniaczana z jarzynami (9) ● Spaghetti bolognese z mięsa wieprzowego i jarzyn z makaronem pełnoziarnistym i serem(1, 7, 9), kompot wieloowocowy |
● Spaghetti wegetariańskie (1, 9) ● Filet z kurczaka z pieczarkami i cebulką (1) ● Kotlety z ziemniaków z cebulką (3, 1) ● Ziemniaki ● Sałatka z sałaty lodowej z roszponką i warzywami (10) |
Środa (13-11-2019) |
● Zupa jarzynowa z fasolką szparagową i kaszą jaglaną (1, 9) ● Naleśniki z mąki mieszanej zwykłej i pełnoziarnistej z owocami i bitą śmietaną naturalną(1, 3, 7), kompot wieloowocowy |
● Kulki wieprzowo-drobiowe w sosie koperkowym (1, 3), kasza gryczana z cebulką, bukiet warzyw gotowanych na parze, kompot wieloowocowy ● Ziemniaki ● Bukiet warzyw gotowanych na parze - marchewka, brokuły, fasolka szparagowa ● Kasza gryczana ● Kasza bulgur z warzywami (1, 7) ● Sałatka z pora i ogórka (7, 10) |
Czwartek (14-11-2019) |
● Krupnik z jarzynami (1, 9) ● Pieczeń z indyka (1, 7), kluski, surówka z selera ze śmietaną i bakaliami (5, 7, 8), kompot wieloowocowy |
● Kotlety z soczewicy (1, 3, 7) ● Polenta z suszonymi pomidorami (1, 3, 7) ● Sałatka grecka (7,10) |
Piątek (15-11-2019) |
● Zupa pomidorowa z makaronem i włoszczyzną (9) ● Filet z mintaja (1, 3), ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i zieloną pietruszką, kompot wieloowocowy |
● Pierogi ruskie z cebulką(1, 3, 7) ● Ryba w sosie paprykowym (1) |
Smacznego
Zastrzega się możliwość zmian w jadłospisie.
Alergeny w menu będą oznaczane liczbą:
**Szynka, kiełbaski, naleśniki na słodko, ciasta, dania mięsne i wegetariańskie mogą zawierać śladowe ilości 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 wynika to z przypraw, które są używane przy gotowaniu i produkcji.
- 1. GLUTEN
- 2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
- 3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
- 4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
- 5. ORZESZKI ZIEMNE ARACHIDOWE
- 6. SOJA I PRODUKTY POCHODNE
- 7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
- 8. ORZECHY
- 9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
- 10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
- 11. NASIONA SEZAMU I PRODUKTY POCHODNE
- 12. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZYNY
- 13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
- 14. MIĘCZAKI I PRODUKTY POCHODNE
Obecność alergenów lub produktów powodujących nietolerancję nie musi być wskazana jeśli nazwa środka spożywczego wyraźnie odnosi się do konkretnego alergenu (np. dla przetworów mlecznych nie ma potrzeby wskazywania, że składniki są alergenne)