Jadłospis
Od 28.10.2019 do 01.11.2019
Dzień | Opcja I | Opcja II |
---|---|---|
Poniedziałek (28-10-2019) |
● Kapuśniak z jarzynami (9) ● Kurczak pieczony w pomidorach z makaronem pełnoziarnistym, posypany żółtym serem (1), kompot wieloowocowy |
● Makaron z sosem pomidorowym (1) ● Filet z kurczaka po parysku (1, 3) ● Ziemniaki ● Sałatka z sałaty lodowej z melonem i rukolą (10) |
Wtorek (29-10-2019) |
● Krupnik z jarzynami (1, 9) ● Filet z indyka (1, 3), kasza (1), bukiet warzyw gotowanych na parze - marchewka mini z groszkiem, kompot wieloowocowy |
● Makaron kokardki z owocami (1) ● Wołowina w sosie własnym z warzywami (1) ● Zapiekanka ziemniaczana z warzywami (1, 7) ● Kotlety warzywne (1, 3, 7) ● Sałatka z trzech rodzajów sałat z pomidorem |
Środa (30-10-2019) |
● Zupa ogórkowa z jarzynami, zabielana jogurtem naturalnym (1, 7, 9) ● Naleśniki z mąki mieszanej zwykłej i pełnoziarnistej z twarogiem i musem z wiśni (1, 3, 7), kompot wieloowocowy |
● Gulasz wieprzowo – wołowy (1) ● Kasza jęczmienna (1) ● Papryka faszerowana ryżem i warzywami-z cukinią, bakłażanem, kukurydzą, cebulą i pieczarkami posypana żółtym serem (7) ● Buraczki ● Sałatka z rzodkiewką i zielonym ogórkiem |
Czwartek (31-10-2019) |
● Krem z dyni i jarzyn z grzankami pełnoziarnistymi (1, 9) ● Pieczone udko z kurczaka (1), kluski śląskie, kapusta czerwona gotowana lekko okraszona boczkiem, kompot wieloowocowy |
● Placki z kapusty i warzyw (1, 3) ● Faszerowane udka z kurczaka ● Sałatka z sałaty lodowej z roszponką, kiełkami słonecznika i granatem (10) |
Smacznego
Zastrzega się możliwość zmian w jadłospisie.
Alergeny w menu będą oznaczane liczbą:
**Szynka, kiełbaski, naleśniki na słodko, ciasta, dania mięsne i wegetariańskie mogą zawierać śladowe ilości 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 wynika to z przypraw, które są używane przy gotowaniu i produkcji.
- 1. GLUTEN
- 2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
- 3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
- 4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
- 5. ORZESZKI ZIEMNE ARACHIDOWE
- 6. SOJA I PRODUKTY POCHODNE
- 7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
- 8. ORZECHY
- 9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
- 10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
- 11. NASIONA SEZAMU I PRODUKTY POCHODNE
- 12. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZYNY
- 13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
- 14. MIĘCZAKI I PRODUKTY POCHODNE
Obecność alergenów lub produktów powodujących nietolerancję nie musi być wskazana jeśli nazwa środka spożywczego wyraźnie odnosi się do konkretnego alergenu (np. dla przetworów mlecznych nie ma potrzeby wskazywania, że składniki są alergenne)