Jadłospis
Od 07.10.2019 do 11.10.2019
Dzień | Opcja I | Opcja II |
---|---|---|
Poniedziałek (07-10-2019) |
● Zupa ziemniaczana z jarzynami (9) ● Pieczony filet z kurczaka (1) w sosie śmietanowym, kasza jęczmienna (1), bukiet warzyw dotowanych na parze - marchewka, groszek i brokuły, kompot wieloowocowy |
● Gulasz z warzyw z fasolą i tofu (1, 7, 9) ● Sałatka z sałaty lodowej z melonem i rukolą (10) ● Ziemniaki |
Wtorek (08-10-2019) |
● Rosół z makaronem i włoszczyzną (1, 9) ● dziec z indyka gotowany na parze w jarzynach (1), ziemniaki pieczone, sałatka z ogórka kiszonego i marchewki, kompot wieloowocowy |
● Kluski na parze z sosem budyniowym (1, 3, 7), kompot wieloowocowy ● Ziemniaki ● Kotlety z buraków (1, 3, 7) ● Sałatka z trzech rodzajów sałat z pomidorem |
Środa (09-10-2019) |
● Zupa jarzynowa z kaszą manną (1, 9) ● Pierogi z truskawkami i masłem lekko posypane cukrem (1, 7), kompot wieloowocowy |
● Pulpety w sosie pomidorowym (1, 7) ● Ziemniaki ● Makaron pełnoziarnisty z kurczakiem, cukinią i suszonymi pomidorami ● Bukiet warzyw gotowanych na parze ● Sałatka z rzodkiewką i zielonym ogórkiem |
Czwartek (10-10-2019) |
● Krem z dyni i jarzyn z grzankami pełnoziarnistymi (1, 9) ● Filet z kurczaka w panierowany (1, 3), ziemniaki, surówka z białej kapusty, kompot wieloowocowy |
● Kotlety z kalafiora (1, 3) |
Piątek (11-10-2019) |
● Zupa pomidorowa z jarzynami i ryżem zabielana jogurtem naturalnym (1, 7, 4) ● Filet z mintaja (1, 3), ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i zieloną pietruszką, kompot wieloowocowy |
Smacznego
Zastrzega się możliwość zmian w jadłospisie.
Alergeny w menu będą oznaczane liczbą:
**Szynka, kiełbaski, naleśniki na słodko, ciasta, dania mięsne i wegetariańskie mogą zawierać śladowe ilości 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 wynika to z przypraw, które są używane przy gotowaniu i produkcji.
- 1. GLUTEN
- 2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
- 3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
- 4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
- 5. ORZESZKI ZIEMNE ARACHIDOWE
- 6. SOJA I PRODUKTY POCHODNE
- 7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
- 8. ORZECHY
- 9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
- 10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
- 11. NASIONA SEZAMU I PRODUKTY POCHODNE
- 12. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZYNY
- 13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
- 14. MIĘCZAKI I PRODUKTY POCHODNE
Obecność alergenów lub produktów powodujących nietolerancję nie musi być wskazana jeśli nazwa środka spożywczego wyraźnie odnosi się do konkretnego alergenu (np. dla przetworów mlecznych nie ma potrzeby wskazywania, że składniki są alergenne)