Jadłospis
Od 29.04.2019 do 03.05.2019
Dzień | Opcja I | Opcja II |
---|---|---|
Poniedziałek (29-04-2019) |
● Rosół z makaronem i włoszczyzną (1, 9) ● Nuggetsy z kurczaka - wyrób własny (1, 3), ziemniaki, surówka z marchewki z jabłkiem, kompot wieloowocowy |
|
Wtorek (30-04-2019) |
● Zupa pomidorowa z jarzynami i makaronem zabielana jogurtem naturalnym (1, 9, 7) ● De volaille z serem (1, 3, 7), ziemniaki, mizeria z jogurtem naturalnym, śmietaną i koperkiem (7), kompot wieloowocowy |
Smacznego
Zastrzega się możliwość zmian w jadłospisie.
Alergeny w menu będą oznaczane liczbą:
**Szynka, kiełbaski, naleśniki na słodko, ciasta, dania mięsne i wegetariańskie mogą zawierać śladowe ilości 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 wynika to z przypraw, które są używane przy gotowaniu i produkcji.
- 1. GLUTEN
- 2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
- 3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
- 4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
- 5. ORZESZKI ZIEMNE ARACHIDOWE
- 6. SOJA I PRODUKTY POCHODNE
- 7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
- 8. ORZECHY
- 9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
- 10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
- 11. NASIONA SEZAMU I PRODUKTY POCHODNE
- 12. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZYNY
- 13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
- 14. MIĘCZAKI I PRODUKTY POCHODNE
Obecność alergenów lub produktów powodujących nietolerancję nie musi być wskazana jeśli nazwa środka spożywczego wyraźnie odnosi się do konkretnego alergenu (np. dla przetworów mlecznych nie ma potrzeby wskazywania, że składniki są alergenne)