Jadłospis dla programu IGCSE
Od 26.02.2018 do 02.03.2018
Dzień | Opcja I | Opcja II |
---|---|---|
Poniedziałek (26-02-2018) |
● Zupa jarzynowa z ciecierzycą (9) ● Potrawka z kurczaka gotowanego na parze z groszkiem, marchewką i ryżem (1), kompot wieloowocowy |
● Filet z kurczaka (1, 3) ● Ziemniaki ● Sałatka z sałaty lodowej z roszponką, pomidorem i oliwkami (5) |
Wtorek (27-02-2018) |
● Zupa fasolowa z jarzynami (9, 1) ● Pieczony filet z kurczaka, kasza z warzywami (1) |
● Racuchy z jabłkami (1, 3, 7) ● Ziemniaki ● Makaron z brokułami ● Sałatka wielowarzywna |
Środa (28-02-2018) |
● Krupnik z jarzynami (1, 9) ● Makaron pełnoziarnisty z twarogiem i cynamonem,masłem lekko posypany cukrem (1, 7), kompot wieloowocowy |
● Gołąbki z mięsem wieprzowym, drobiowym i ryżem, sos pomidorowy (1, 3, 7) ● Ziemniaki ● Klopsy z kaszy gryczanej z cebulką, twarogiem i zieloną pietruszką (1, 3, 7) ● Sałatka z kapusty pekińskiej z zielonym ogórkiem i rzodkiewką |
Czwartek (01-03-2018) |
● Krem z pora i włoszczyzny z grzankami pełnoziarnistymi (1, 4) ● Schab pieczony w jarzynach (1, 3), kopytka, surówka z czerwonej kapusty (1), kompot wieloowocowy |
● Sałatka grecka (7,10) |
Piątek (02-03-2018) |
● Zupa pomidorowa z ryżem i jarzynami (4) ● Filet z mintaja (1, 3), ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i zieloną pietruszką, kompot wieloowocowy |
● pierogi ze szpinakiem (1, 7) |
Smacznego
Zastrzega się możliwość zmian w jadłospisie.
Alergeny w menu będą oznaczane liczbą:
**Szynka, kiełbaski, naleśniki na słodko, ciasta, dania mięsne i wegetariańskie mogą zawierać śladowe ilości 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 wynika to z przypraw, które są używane przy gotowaniu i produkcji.
- 1. GLUTEN
- 2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
- 3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
- 4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
- 5. ORZESZKI ZIEMNE ARACHIDOWE
- 6. SOJA I PRODUKTY POCHODNE
- 7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
- 8. ORZECHY
- 9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
- 10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
- 11. NASIONA SEZAMU I PRODUKTY POCHODNE
- 12. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZYNY
- 13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
- 14. MIĘCZAKI I PRODUKTY POCHODNE
Obecność alergenów lub produktów powodujących nietolerancję nie musi być wskazana jeśli nazwa środka spożywczego wyraźnie odnosi się do konkretnego alergenu (np. dla przetworów mlecznych nie ma potrzeby wskazywania, że składniki są alergenne)