Jadłospis
Od 17.02.2020 do 21.02.2020
Dzień | Opcja I | Opcja II |
---|---|---|
Poniedziałek (17-02-2020) |
● Zupa pieczarkowa z jarzynami (1, 9, 7) ● Lasagne (1, 3, 7), kompot wieloowocowy |
● Ziemniaki ● Sałatka z pestkami dyni i warzywami (10) ● Lasagne ze szpinakiem ● Kurczak pieczony w sosie (1) |
Wtorek (18-02-2020) |
● Rosół z makaronem i włoszczyzną (1, 9) ● Udziec z indyka gotowany na parze w jarzynach (1), kasza gryczana, surówka z białej kapusty, kompot wieloowocowy |
● Kluski na parze z sosem jogurtowym (1, 3, 7) ● Gulasz wegetariański z fasolką i tofu |
Środa (19-02-2020) |
● Krem z marchewki i jarzyn z grzankami pełnoziarnistymi (9, 1) ● Placuszki z twarogiem (1, 3, 7), kompot wieloowocowy |
● Pulpety w sosie pomidorowym (1, 7) ● Ziemniaki ● Bukiet warzyw gotowanych na parze ● Sałatka z rzodkiewką i zielonym ogórkiem ● Naleśniki z warzywami - z pomidorem, cebulą, pieczarkami i kukurydzą (1, 3, 7) ● Makaron z warzywami (1) |
Czwartek (20-02-2020) |
● Zupa jarzynowa z kaszą manną (1, 9) ● Kotlet de volaille z serem (1, 3), ziemniaki (7), sałatka wielowarzywna (10) , kompot wieloowocowy |
● Kotlety z kalafiora (1, 3) ● Gnocchi z dyni z sosem pieczarkowym (1, 3, 7) ● Naleśniki z mięsem i warzywami (1, 3, 7) |
Piątek (21-02-2020) |
● Zupa pomidorowa z makaronem i jarzynami zabielana jogurtem naturalnym (1, 7, 9) ● Filet z mintaja (1, 3), ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i koperkiem, kompot wieloowocowy |
● Łazanki z kapustą, kiełbasą, pieczarkami i zieloną pietruszką ● Kasza bulgur z jarmużem i słonecznikiem (1) |
Smacznego
Zastrzega się możliwość zmian w jadłospisie.
**Szynka, kiełbaski, naleśniki na słodko, ciasta, dania mięsne i wegetariańskie mogą zawierać śladowe ilości 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 wynika to z przypraw, które są używane przy gotowaniu i produkcji.
Alergeny w menu będą oznaczane liczbą:
- 1. GLUTEN
- 2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
- 3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
- 4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
- 5. ORZESZKI ZIEMNE ARACHIDOWE
- 6. SOJA I PRODUKTY POCHODNE
- 7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
- 8. ORZECHY
- 9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
- 10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
- 11. NASIONA SEZAMU I PRODUKTY POCHODNE
- 12. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZYNY
- 13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
- 14. MIĘCZAKI I PRODUKTY POCHODNE
Obecność alergenów lub produktów powodujących nietolerancję nie musi być wskazana jeśli nazwa środka spożywczego wyraźnie odnosi się do konkretnego alergenu (np. dla przetworów mlecznych nie ma potrzeby wskazywania, że składniki są alergenne)