Jadłospis
Od 03.02.2020 do 07.02.2020
Dzień | Opcja I | Opcja II |
---|---|---|
Poniedziałek (03-02-2020) |
● Zupa jarzynowa zabielana jogurtem naturalnym (9, 7) ● Potrawka z kurczaka gotowanego na parze z groszkiem, marchewką i ryżem (1), kompot wieloowocowy |
● Kotlety z kaszy jaglanej (1) ● Ziemniaki ● Sałatka z sałaty lodowej z rukolą, pomidorami i słonecznikiem (10) ● Eskalopki z kurczaka (1, 3) |
Wtorek (04-02-2020) |
● Zupa kalafiorowa z jarzynami (9) ● Kotlety mielone z mięsa drobiowego i wieprzowego (1, 3), ziemniaki, buraczki, kompot wieloowocowy |
● Racuchy z jabłkami (1, 3, 7) ● Sałatka wielowarzywna (10) ● Makaron z warzywami i jarmużem (1, 7) |
Środa (05-02-2020) |
● Żurek śląski z jarzynami (1, 9) ● Makaron z twarogiem, masłem, lekko posypany cukrem (1, 7), kompot wieloowocowy |
● Sałatka z roszponki i sałaty lodowej z papryką (10) ● Makaron pełnoziarnisty z kurczakiem, cukinią i suszonymi pomidorami ● Gulasz wieprzowy z selerem naciowym i papryką, kasza jęczmienna, sałatka z ogórka kiszonego z cebulką, kompot wieloowocowy |
Czwartek (06-02-2020) |
● Krem z białych warzyw ze śmietaną i grzankami pełnoziarnistymi (1, 7, 9) ● Filet z kurczaka w płatkach kukurydzianych (1, 3) ziemniaki, surówka z marchewki z jabłkiem, kompot wieloowocowy |
● Sałatka z trzech rodzajów sałat z rzodkiewką, kukurydzą i koperkiem (10) ● Placki z warzyw (1, 3, 7) |
Piątek (07-02-2020) |
● Zupa pomidorowa z ryżem i jarzynami (4) ● Filet z dorsza (1, 3), ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i koperkiem, kompot wieloowocowy |
● Pierogi ruskie z cebulką(1, 3, 7) |
Smacznego
Zastrzega się możliwość zmian w jadłospisie.
**Szynka, kiełbaski, naleśniki na słodko, ciasta, dania mięsne i wegetariańskie mogą zawierać śladowe ilości 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 wynika to z przypraw, które są używane przy gotowaniu i produkcji.
Alergeny w menu będą oznaczane liczbą:
- 1. GLUTEN
- 2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
- 3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
- 4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
- 5. ORZESZKI ZIEMNE ARACHIDOWE
- 6. SOJA I PRODUKTY POCHODNE
- 7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
- 8. ORZECHY
- 9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
- 10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
- 11. NASIONA SEZAMU I PRODUKTY POCHODNE
- 12. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZYNY
- 13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
- 14. MIĘCZAKI I PRODUKTY POCHODNE
Obecność alergenów lub produktów powodujących nietolerancję nie musi być wskazana jeśli nazwa środka spożywczego wyraźnie odnosi się do konkretnego alergenu (np. dla przetworów mlecznych nie ma potrzeby wskazywania, że składniki są alergenne)