Jadłospis
Od 20.11.2017 do 24.11.2017
Dzień | Opcja I | Opcja II |
---|---|---|
Poniedziałek (20-11-2017) |
● Zupa ziemniaczana z jarzynami (9) ● Spaghetti bolognese z mięsa wieprzowego i jarzyn z makaronem pełnoziarnistym i serem(1, 7, 9), kompot wieloowocowy |
● Filet z kurczaka z ziarnami sezamu (1, 3, 11) ● Ziemniaki ● Sałatka z sałaty lodowej z cykorią i kukurydzą (10) |
Wtorek (21-11-2017) |
● Zupa jarzynowa z fasolką szparagową (4) ● Filet z indyka gotowany na parze, ryż z warzywami - marchewką, papryką, czerwoną fasolą, kukurydzą, cebulą i pieczarkami, kompot wieloowocowy |
● Pierogi z truskawkami i masłem lekko posypane cukrem (1, 7), kompot wieloowocowy ● Ziemniaki ● Bukiet warzyw gotowanych na parze ● Sałatka z kapusty pekińskiej z ogórkiem kiszonym i marchewką ● Naleśniki ze szpinakiem i sosem jogurtowym (1, 3, 7) |
Środa (22-11-2017) |
● Żurek śląski z jarzynami (1, 9) ● Naleśniki z mąki pełnoziarnistej i zwykłej (1, 3, 7) z owocami i bitą śmietaną naturalną (7), kompot wieloowocowy |
● Rolada z kurczaka gotowana na parze z jarzynami w sosie koperkowym (1, 3) ● Kasza jęczmienna (1) ● Kotlety wegetariańskie z warzywami (1, 3, 7) ● Sałatka z trzech rodzajów sałat z pomidorem |
Czwartek (23-11-2017) |
● Zupa koperkowa z ryżem i jarzynami (9) ● Kotlet de volaille z serem (1, 3, 7), ziemniaki , surówka z marchewki z jabłkiem kompot wieloowocowy |
● Sałatka z sałaty lodowej z roszponką, papryką i ziarnami słonecznika (10) |
Piątek (24-11-2017) |
● Barszcz ukraiński z jarzynami i czerwoną fasolą (9) ● Filet z dorsza(1, 3), ziemniaki , surówka z kiszonej kapusty z marchewką i koperkiem, kompot wieloowocowy |
● Tortilla z kurczakiem, sałatą, rukolą, pomidorem, cebulką, kukurydzą, serem i sosem jogurtowo-czosnkowym (1, 3, 7) |
Smacznego
Zastrzega się możliwość zmian w jadłospisie.
**Szynka, kiełbaski, naleśniki na słodko, ciasta, dania mięsne i wegetariańskie mogą zawierać śladowe ilości 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 wynika to z przypraw, które są używane przy gotowaniu i produkcji.
Alergeny w menu będą oznaczane liczbą:
- 1. GLUTEN
- 2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
- 3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
- 4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
- 5. ORZESZKI ZIEMNE ARACHIDOWE
- 6. SOJA I PRODUKTY POCHODNE
- 7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
- 8. ORZECHY
- 9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
- 10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
- 11. NASIONA SEZAMU I PRODUKTY POCHODNE
- 12. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZYNY
- 13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
- 14. MIĘCZAKI I PRODUKTY POCHODNE
Obecność alergenów lub produktów powodujących nietolerancję nie musi być wskazana jeśli nazwa środka spożywczego wyraźnie odnosi się do konkretnego alergenu (np. dla przetworów mlecznych nie ma potrzeby wskazywania, że składniki są alergenne)