Jadłospis
Od 06.11.2017 do 10.11.2017
Dzień | Opcja I | Opcja II |
---|---|---|
Poniedziałek (06-11-2017) |
● Kapuśniak z jarzynami (9) ● Kurczak gotowany na parze w pomidorach z bazylią, makaron pełnoziarnisty (1), żółty ser (7), kompot wieloowocowy |
● Kotlety z ziemniaków z cebulką (3, 1) ● Ziemniaki ● Sałatka z sałaty lodowej i pekińskiej z pomidorem, koperkiem i śmietaną (7) |
Wtorek (07-11-2017) |
● Zupa ogórkowa z jarzynami, zabielana jogurtem naturalnym (1, 7, 9) ● Filet z udźca indyka gotowany na parze w jarzynach (1, 9), kasza gryczana z cebulką (1), surówka z białej kapusty z marchewką i koperkiem, kompot wieloowocowy |
● Ryż mieszany (biały i pełnoziarnisty) z jabłkami i cynamonem ● Ziemniaki ● Makaron z tuńczykiem warzywami i jajkiem (1, 3) ● Sałatka z dwóch rodzajów sałat z rzodkiewką (10) |
Środa (08-11-2017) |
● Zupa jarzynowa z ryżem (1, 9 ) ● Kopytka z musem z truskawek, kompot wieloowocowy |
● Pieczeń rzymska z jarzynami w sosie własnym (3) ● Ziemniaki ● Burrito wegetariańskie z papryką, czerwoną fasolą, cebulą, kukurydzą, pomidorem, marchewką, pietruszką i serem (1, 3, 6) ● Sałatka z sałaty lodowej z rukolą, pomidorem i cebulką |
Czwartek (09-11-2017) |
● Rosół z makaronem i włoszczyzną (1, 9) ● Filet z kurczaka w płatkach kukurydzianych (1, 3) ziemniaki, surówka z marchewki z jabłkiem, kompot wieloowocowy |
● Sałatka grecka (7,10) |
Piątek (10-11-2017) |
● Fasolka po bretońsku z jarzynami (1) ● Paluszki z dorsza i miruny z sezamem - wyrób własny (1, 3, 11), ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i zieloną pietruszką, kompot wieloowocowy |
● Pierogi ruskie z cebulką(1, 3, 7) |
Smacznego
Zastrzega się możliwość zmian w jadłospisie.
**Szynka, kiełbaski, naleśniki na słodko, ciasta, dania mięsne i wegetariańskie mogą zawierać śladowe ilości 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 wynika to z przypraw, które są używane przy gotowaniu i produkcji.
Alergeny w menu będą oznaczane liczbą:
- 1. GLUTEN
- 2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
- 3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
- 4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
- 5. ORZESZKI ZIEMNE ARACHIDOWE
- 6. SOJA I PRODUKTY POCHODNE
- 7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
- 8. ORZECHY
- 9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
- 10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
- 11. NASIONA SEZAMU I PRODUKTY POCHODNE
- 12. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZYNY
- 13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
- 14. MIĘCZAKI I PRODUKTY POCHODNE
Obecność alergenów lub produktów powodujących nietolerancję nie musi być wskazana jeśli nazwa środka spożywczego wyraźnie odnosi się do konkretnego alergenu (np. dla przetworów mlecznych nie ma potrzeby wskazywania, że składniki są alergenne)